Всяка заповед в БФС трябва да се приема за предпоследна

0
борислав михайлов бфс
Снимка: lap.bg

Само ден след официалното съобщение на футболния ни съюз, че финалът за Купата на България ще се играе на 11 май, той беше пренасрочен за 15-и. Парадоксите в централата няма да спрат, не и с това ръководство. Явно там се мисли за всeки друг освен за феновете.

Часове след промяната заваляха сигнали от бесни привърженици, които вече са купили самолетни билети или са планирали отпуската си, за да гледат дългоочаквания мач. Всички те са подведени и имат пълното право да търсят отговорност от длъжностните лица. Безумие е „официалното“ решение да бъде сменено с ново такова след 24 часа. Явно всяка заповед е предпоследна, та какво да очакваме сега. Дали датата на финала няма да бъде променена още няколко пъти?

Нали правилата са затова – за да се спазват. Навсякъде по света датите за такива мачове се определят още в началото на сезона и хората си правят планове. Тук също е така и не си спомням някога да са ги сменяли, дори когато в София трябваше да дойдат агитките на двата пловдивски гранда Ботев и Локомотив. Тогава те отново бяха многобройни и делник. Ами, ако полицията посъветва БФС финалът да се играе догодина? Може пък и за тогава да има насрочени протести.

Започва да се усеща безсилие. Явно някои хора там отгоре могат да правят каквото си поискат. Простолюдието ще трябва да търпи и чинно да се съобразява. Бог високо – цар далеко. А нашият цар, завърнал се след две години почивка, едва ли скоро ще отстъпи поста си. Този път от БФС прекалиха. Подведоха много хора. Явно не осъзнават огромната фенска маса, която стои зад наближаващия финал.

Нима в европейските клубни турнири мачовете не се играят през седмицата? Така и не се даде сносно обяснение защо тази среща задължително трябва да се проведе в почивен ден. Няма и да получим такова.

Видяно 18 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.