Всичко приключи – Лудогорец е шампион

0
Лудогорец
Lap.bg

Лудогорец е шампион на България за 12-и пореден път. Не, не е шега. Едва два кръга са се изиграли в България, но реалностите са видими. И те са, че разградчани са далеч пред всички останали отбори у нас. И като състав, и като финанси, и като организация.

Отборът на Анте Шимунджа изигра четири официални мача, в които вкара 8 гола и не допусна нито един, като записа четири победи. И може и съперниците да не са били толкова сериозни, макар там да са Локо (Пловдив) и Сутиеска, но са видими няколко неща.

Първото е, че Лудогорец има плашещо равностойни два състава. Дълга скамейка, на която има много качество и играчи, които във всеки един момент могат да влязат и да променят развоя на мача. Докато другите водещи тимове се чудят как да се оправят, ако липсват двама от основните играчи, то при разградчани този проблем липсва.

Второто е, че Лудогорец вече знае как да печели мачове, в които не играе добре. Тук отново е ролята на играчите, които има на скамейката Шимунджа. Влизат двама и променят всичко.

Третото е, че конкуренцията в България за Лудогорец е слаба. ЦСКА и Левски все още не са отбори, които могат да се противопоставят дългосрочно на „орлите“. Да, може да спечелят мач срещу тях, може да направят силни серии, но дълбочината на съставите им, както и класата, са далеч от тези на Лудогорец. А и разградчани купуват далеч по-скъпи футболисти от „сините“ и „червените“. И при тях няма организационните проблеми и спънки, които ги има на „Георги Аспарухов“ и на „Българска армия“.

Видяно 33 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.