ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Всестранният срив на Якуб Пьотровски

0
Якуб Пьотровски
Снимка: БТА

Звездата на Лудогорец – Якуб Пьотровски, изправи на тръни всички в разградския лагер. Селекционерът на родната му Полша – Михал Пробиеж, заяви, че халфът и Себастиан Валукиевич напускат лагера на „Дружина полска“ заради здравословни проблеми. И докато при Валукиевич става въпрос за респираторно заболяване, то Пьотровски е с проблем с адукторите. Не единствената, а поредната капка в кацата с мед.

Преди само няколко месеца от Лудогорец се надяваха на сума от порядъка на 10 милиона евро за Пьотровски. Сега полякът вероятно струва 1-2-3 милиона от европейската валута. И вината е и у него, и у Лудогорец, който не го продаде в най-подходящия миг, а именно след ЕВРО 20204 в Германия. Тогава Якуб бе на най-голямата европейска сцена и то след силен сезон с екипа на разградчани. Може би дори беше сред най-силните халфове на Балканите. Ала в Делиормана решиха, че ще преследват своя блян Шампионска лига и не продадоха звездата. Както обичайно, Лудогорец приключи в предварителните кръгове и дори не стигна до плейоф. А оттогава формата на Пьотровски е меко казано притеснителна.

Лудогорец - Славия Прага
Лудогорец - Славия Прага (Снимка: БТА)

Полузащитникът от мач на мач върви все по-зле. С прости думи казано – Пьотровски разхожда зелената фланелка на Лудогорец. Дали не си дава зор, дали му е писнало от обстановката в Разград, дали има друго, което не знаем – свободни интерпретации. Но няма и помен от играча отпреди 5-6-7 или 12 месеца. Пьотровски правеше разликата за разградчани и в родния шампионат и в европейските турнири. Беше двигателят на отбора и една от причините Ивайло Петев и Георги Дерменджиев изобщо да се задържат за по-дълго на „Хювефарма Арена“.

Сега наред са тревогите и лошият опит на Лудогорец с пропуснатите продажби. „Зелените“ имат история с „десетмилионни“ изходящи трансфери. Анонс за подобен, както за поляка, имаше Роман Безяк преди десетина години. Словенецът обаче напусна Делиормана като свободен агент и Лудогорец не прибра нито едно евро за един от най-добрите си голмайстори. Нещо подобно се случи и с Натанаел, лансиран за един от най-добрите бекове не само у нас, а и на Балканите. Също напуснал за пукнат грош. Ако вече не помните нисичкия и много пъргав ляв бек, може да се огледате и в сегашния състав на разградчани. В него има сходен случай на Пьотровски.

Бърнард Текпетей
Бърнард Текпетей (Снимка: БТА)

Става дума, разбира се, за Бърнард Текпетей. Ганаецът вече над 4 години е част от Лудогорец. Дори скоро ще може да стане национал на България, стига някой да има желанието да го ангажира от родния Футболен съюз. Но мощният флангови нападател на няколко пъти имаше желание да напусне Разград и така и не му се случи… пуста гонитба на групи в Шампионска лига. В крайна сметка ужасна контузия връхлетя Текпетей и дългото му оставане в североизточната част на България е просто формалност.

Сега подобна съдба ще сполети и Пьотровски, въпреки че, трябва да се каже, неговата травма изглежда по-лека на пръв поглед. Макар все още да не се знае пълното ѝ естество, то едва ли процесът на възстановяване ще е толкова продължителен, колкото при Текпетей. Наред с притеснителната му форма обаче, сривът изглежда още по-осезаем. А Лудогорец скубе коси. Окаже ли се, че договорът на Пьотровски е до юни 2025 г., то може да остане и с пръст в уста. Отново. 

Якуб Пьотровски
Якуб Пьотровски (Снимка: БТА)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.