Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Време разделно в червено

0
стойчо младенов
Снимка: lap.bg

Ден преди може би най-важния мач за сезона на ЦСКА феновете на 31-кратните шампиони получиха нов звучен шамар в лицето. Същото това лице, което през вековете е било единствения верен коректив и пътеводител на българския гранд. В четвъртък ЦСКА приема Базел в първи мач от плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите. Вместо обаче всички погледи и мисли да са насочени към това как да се създаде патентованата адска атмосфера на стадиона, която да помогне в тежката битка с „червено-сините“, в „Борисовата градина“ вълненията и притесненията са съвсем други.

Те, разбира се, са свързани с факта, че поредна легенда на „червените“ премина в редиците на ЦСКА 1948. След Спас Джевизов, Валентин Илиев и Любослав Пенев, сега дойде ред и на Стойчо Младенов. „Екзекутора на Ливърпул“, който също като другите трима има статут на легенда, обърна гръб на феновете, които винаги са заставали зад него, без значение какво ще им коства това.

Младенов пое по една изключително отъпкана пътека, от която обаче може и да няма връщане назад. Да, „Тройчо“ е професионалист и може да прави каквото поиска с името и историята си. Но нещата, които същият този Младенов каза при представянето си като оперативен директор (каквото и да означава това), бяха малко несериозни.

Стойчо попита къде е трябвало да отиде, след като е бил изгонен от „Българска армия“? В Левски или Лудогорец може би? Не, г-н Младенов. Човек с вашия опит и футболен интелект можеше да отиде където пожелае, но не и в тези три къщички. Берое? Това, че сте имали проблеми с и без това недолюбвания собственик на ЦСКА Гриша Ганчев означава, че трябва да се изплюете в лицето на половин България ли? Та нали през десетилетията се кълняхте, че за вас ЦСКА и привържениците му са над всичко и всички? Явно това си е за миналото…

Ако за г-н Младенов ЦСКА е Гриша Ганчев, а не историята и хората, които посещават ст. „Българска армия“, то много жалко за всички. Да не би някой да е забравил, че същите тези фенове на ЦСКА (поне по-голямата част от тях) поискаха оставката на ръководството, с което се скарахте преди няколко месеца!? Същите тези хора дори обявиха бойкот на отбора и не ходят на мачовете.

Много въпроси, никакви отговори.

И така за пореден път, вместо червената общественост да е обединена като юмрук преди Базел, всичко отново е бъркотия. Лицето на ЦСКА вече е толкова зачервено от шамарите, които не спира да получава в последните 15 години, че в най-скоро време ще спре да обръща бузите и на свой ред да раздава правосъдие. Както каза Любо Пенев преди няколко месеца, после само да няма сърдити.

Видяно 20 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.