Време е за най-великата футболна битка в България!

0
ЦСКА
Снимка: lap.bg

В живота има един израз: „Кой каквото и да ти говори, знай, че става дума за пари“. Ако трябва да го перефразираме към футбола в България можем да кажем така – кой каквото и да ти говори за футбол, знай, че става дума за Левски и ЦСКА.

Колкото и години да нямат титли, колкото едните да се шегуват със съперника, че е маркетингов трик или преименуван Литекс. Или пък другите язвително да посочват колко е помогнал този или онзи депутат на клуба. Накрая винаги идва мача и еуфорията покрай него не може да се сравни с никое друго спортно събитие на територията ни.

„Сини“ срещу „червени“, едната половина на България срещу другата. Различни разбирания, идеологии. И еднакви емоции.

Има отбори, които печелят 11 поредни поредни титли, има страхотно пловдивско дерби между Локо и Ботев, но няма друг мач като Левски – ЦСКА. А днес той е и за трофей. Мач, за който ще се говори в следващата година. И емоциите няма да стихнат.

Толкова години всички чакаха да се случи – един мач между двата отбора, който да реши всичко. И идва в най-точния момент. Когато и двата тима са равностойни и показват хубав футбол. А феновете са готови на всичко, за да вдъхнат кураж на своите любимци.

Левски и ЦСКА претърпяха редица катаклизми последното десетилетие, преминаха през какво ли не, преодоляха кризи, преодоляха спадове. И дойде 15 май, в който пред 40 000 души да покажат, че са по-живи отвсякога. И че могат да се върнат там, където им е мястото – в спор за трофеи помежду им.

Всичко за една фантастична битка е налице – за пръв път от години пълен стадион „Васил Левски“, хубаво време, дорби футболисти и в двата отбора, и отлични треньори. Да се насладим и нека по-добрият победи.


Видяно 20 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.