Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Време е националният отбор да заиграе както всички искаме

0
България
Стопкадър: БНТ 3

В следващите 20 дни до голяма степен ще разберем дали България има шанс да играе на следващото Европейско първенство по футбол. Лесният вариант е налице – чрез турнира Лига на нациите.

Не сме били на голям форум от 2004 година и вече цяло поколение отрасна, гледайки единствено чуждите селекции по телевизията без да е изпитало онази специална тръпка.

Цялата нация се надява, че този път селекцията ни ще намери сили в себе си, ако трябва и с малко помощ от късмета, да се пребори за заветно класиране. Първият ни мач е със Северна Македония.

Той определено ще е по-специален, защото западните ни съседи ще играят на абсолютно 100% от възможностите си. Тук става въпрос за повече от футболна среща. Политиката е намесена дори в партията шах между тези две държави.

Ще бъде голям удар по егото ни, ако македонците ни удар насред България на футбол. Дано момчетата осъзнават това и излязат да носят с гордост фланелката. Не е общестевена тайна, че много национали пренебрегваха представителния ни отбор през годините.

Той се превърна в просто формалност и сякаш с досада се ходеше на сборовете. Сега всички фенове са готови да простят в името на общото благо. Дано отбор и публика най-после се съберат в едно, било то в Разград.

Така или иначе Националният стадион пустееше грозно. Време е България да изиграе поне няколко големи мача, защото знаете – у нас всеки разбира от футбол. Само дето футболът не ни разбира нас. Не и последните две десетилетия, в които се мъчим сами да си утежним ситуацията.

Видяно 27 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.