Виктор Касай трудно ще ги къса

0
Виктор Касай
Източник: БФС

Родното футболно съдийство има поводи за оптимизъм. Тези дни беше назначен нов шеф и то голямо име в европейския футбол – бившият рефер Виктор Касай. Безспорно привличането му е добро решение и би трябвало да поведе доста грешащите български съдии към по-добри дни. А това ще означава и по-добри дни за футбола ни.

Дали обаче Касай е наясно къде попада? Дали знае, че има съдии, които работят във фирми на собственици на клубове? Дали знае, че е напълно възможно грешките на реферите да не са неумишлени? Дали знае как футболни президенти влияят навсякъде, в това число и в медиите? Дали знае, че медиите бяха в основата на изхвърлянето на Гергинов и може да са в основата и на неговото заминаване? Дали знае какви хора и с какъв “културен” език ръководят повечето клубове у нас?

Дано да знае, иначе тежко му. Ще има да опитва и да се чуди защо не се получава. Защото идването му като шеф на Съдийската комисия е отличен ход на БФС, но засега изглежда повече като ПР, отколкото като решение на проблемите. Защото основата на проблемите са хора, които ще имат власт и над Касай. 

Унгарецът със сигурност е получил уверения от Боби Михайлов, че никой няма да се меси в работата му. Но когато започне пролетния дял и едни близки с медиите шефове започнат да звънят по редакциите и да изказват възмущение, ситуацията може коренно да се промени.

Хубаво е всеки да получи картбланш за изява и да покаже какво е намислил и какво може. Но на Касай определено ще му бъде трудно да къса когото и да е било от водещите съдии. А и той май го осъзнава и вече засипа с похвали един от реферите, срещу когото не веднъж или два пъти е имало оплаквания. 

Видяно 27 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.