Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Весела Лечева с обвинения към бившия министър на спорта

0
весела лечева
Снимка: lap.bg

Настоящият служебен министър на младежта и спорта Весела Лечева обвини бившият спортен министър Радостин Василев в неправомерно харчене на финансови средства. Лечева заяви, че близо 5 милиона лева са похарчени нецелесъобразно по Младежките програми по време на управлението на Василев, който подписал 38 договора с организации – едно от дружествата се отказало от проекта.

„Наем на зала за обучителен модул за два дни – 6800 наем за един ден, ще попитам търновци да ми посочат една зала, на която се правят семинари за такава цена. За един ден – 7400 лв, сами разбирате, че това не е сериозно. Подписът е на г-н Василев – за Велико Търново общата сума за концерта е 86 000 лв. Изискала съм данни от всички организации за всички събития по своите планове, съвсем неочаквано тази организация подаде, че се отказва от тоя договор и се отказва от тези пари. Има няколко такива случаи, да ми представят график, за да бъдат проследени дали ще отговарят на тези мащаби. Има две организации с доста по-малка сума, но еднакви управителни тела“.

„Това говори за изключително неправилно разходване на средства по Младежките програми. Близо 1 400 000 лв ще бъдат върнати на Министерството на младежта и спорта, очаква се в действителност да се променят правилата, така че средствата да се харчат прозрачно и да отидат при младите хора. Тези 38 договора са подписани от Радостин Василев, в рамките на близо 5 млн. лв. Второто дружество се е отказало от проекта. Ще сигнализирам в момент, в който съм готова с всички проверки, така че да ги предоставя на съответните органи, в рамките на моя мандат. Очаквам да има редовно правителство, България има нужда от силно и стабилно правителство. Аз няма да откажа да остана на поста, имам своята отговорност, ако се наложи, мога да продължа, но се надявам да има редовно правителство“, завърши тя.

Видяно 6 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.