Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Великият Роджър Федерер спря с тениса

0
Роджър Федерер
Снимка: Twitter

Носителят на 20 титли от „Големия шлем“ Роджър Федерер обяви края на професионалната си кариера. 41-годишният магьоснник с ракета в ръка сподели, че турнирът Laver Cup следващата седмица ще му бъде последният. Освен 20-те „мейджър“ трофея, великият швейцарец има общо 103 купи в професионалния мъжки тур, 27 от които от най-високата категория ATP – „Мастърс“.

Ето прощалното послание на Маестрото:

„До цялото ми тенис семейство и отвъд него. От всички дарове, които тенисът ми е предоставял през годините, най-великият, без съмнение, бяха хората, с които се срещнах в прлофесионалния ми път: приятели, съперници и най-вече феновете, които дават живота си.

Искам да споделя няколко новини с всички вас.

Както много от вас знаят, последните три години ме срещнаха с много предизвикателства под формата на контузии и операции. Работех усилено да се завърна в добра форма, но също така знам ограниченията на тялото ми.

Посланието на тялото ми е много ясно. Аз съм на 41 години. Изиграл съм повече от 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнасяше с мен по-великодушно, отколкото някога съм си мечтал, затова сега трябва да осъзная, че е време да прекрая професионалната си кариера.

Laver Cup в Лондон следващия уикенд ще бъде последният ми турнир от АТР. Естествено, ще продължа да играя тенис в бъдеще, но няма да е на ниво “Голям шлем” или мъжкия тур.”


Видяно 14 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.