BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Вече се радваме на точка срещу Грузия

0
България
Снимка: lap.bg

България приключи серията от четири мача в рамките на две седмици с равенство. Националите завършиха 0:0 като гости на Груция в Тбилиси.

Временният селекционер Георги Иванов успя да прибави точка към актива ни в тазгодишното издание на турнир Лига на нациите, но по същото време Северна Македония разби Гибралтар с 0:0 и вече изоставаме сериозно.

Ние сме на трето място с едва 2 т. и без шансове за първата позиция, която дава право на участие в плейоф за класиране на Европейско първенство. Отново не успяхме да се класираме на голям форум. За последно бяхме част от ЕВРО 2004 и цяло поколение не е виждало нашите сред най-добрите.

Тази вечер националите играха стегнато в защита почти през целия мач и не създадоха почти никакви положения пред съперниковата врата. Сякаш срещу себе си имаха Германия, Англия, Франция или някоя друга футболна сила.

Ако грузинците се състезаваха в борба, джудо или някой типичен за тях спорт срещу нас, то равенството с тях би се приело добре. Нека обаче обърнем внимание на статистика. Защото това реми беше изтръгнато, те ни изпуснаха – подобно на Северна Македония.

При 17-3 голови ситуации е трудно да говорим за какъвто и да е офанзивен футбол, изповядван от Гонзо. Е, да, този път не ни разгромиха. На фона на срама от загубата с 2:5 у дома 0:0 навън изглежда добре.

Не бива обаче да се внушава мнението колко добре сме играли, че дисциплината и защитата са част от футбола. Ако искаме отново да печелим, ни трябват атаки. Положението става все по-тежко и без промяна в ръководството на БФС нищо няма да се промени.

Видяно 22 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.