Василев: Наследи ли ме министър като Кралев, нищо няма да стане с „Армията

0
Радостин Василев
Снимка: lap.bg

Както писахме, министърът на младежта и спорта Радостин Василев от „Има такъв народ“ обяви, че ще депозира оставката си утре (петък) сутринта. За сбогом той не пропусна да продължи словесната битка със своя предшественик.

Запитан в Народното събрание защо още не е подал оставка и какво чака, Василев отговори: „Това е въпрос на моя преценка, какво има да чакам. Дойдох да видя в парламента моята група, която ме е излъчила като министър.“

Спред него решението четиримата министри и всички заместник-министри от „Има такъв народ“ да подадат оставки е взето от парламентарната група на партията и не подлежи на никакъв коментар. „В момента, в който ми бъде приета оставката и гласувана, се връщам като депутат вероятно за малкото време, в което ще съществува този парламент, но да не бъдем пророци, нищо не се знае“, каза още Василев.

Той каза още, че Министерството на младежта и спорта не е имало забележки по бюджета. „Аз работя добре с абсолютно всички, които спазват закона и морала. Оттам нататък сигурно нямам проблемите, които имат други министри, но и моето министерство не е толкова обемно, страшно и тежко. Дали съжалявам, че си тръгвам толкова бързо? Бих съжалявал, ако моят наследник не продължи водената от мен политика – а именно, много голяма битка срещу корупцията в спорта и много сериозни планове за подобряване на инфраструктурата“, допълни Василев.

Относно стадиона на ЦСКА, той заяви, че това не зависи от волята на един министър, а трябва да е решение, което е в обществена полза. „Ако дойде някой министър като Красен Кралев, нищо няма да стане, то е ясно, но аз мисля, че такива министри повече няма да се появят“, завърши Радостин Василев.

Видяно 15 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.