ВАР има навсякъде и вече работи – българинът недоволен

0
вар
Източник: ПФК Пирин

Всяка седмица ставаме свидетели на едно и също – възловите мачове в efbet Лига привличат вълна от критики и спорове.

Каквото и да решат съдиите, винаги има сериозен контингент недоволни. Става въпрос и за анализатори, специалисти, гости в студия, а не само пристрастни фенове.

Най-много го отнася системата за видео повторения.

ВАР се доказа и утвърди почти по цял свят, но на българинът явно ще му е нужно още много време, за да свикне с технологиите.

Вместо да се дискутират графиките на системата, то негодувание по-скоро трябва да предизвикват решения като това на съдия да спре центриране към наказателното поле на ЦСКА секунда след края на продължението.

ЦСКА Ботев (Пловдив)

Неслучайно се нарича „минимално добавено“ време. Това явно за Георги Давидов не е ясно, защото да не би да стане беля реши да надуе свирката на мига на стадион „Българска армия“.

Подобни решения трябва да се изкореняват, а не преглеждането на положения с ВАР.

От системата ясно се видя на графиката, че при отменения гол на Маркиньос бразилецът е в засада. Вероятно няколко милиметра, но факт.

При второто разглеждане пък беше отсъдена дузпа за нарушение на финландеца Томас Лам. Отново технологията помогна и справедливо беше посочена бялата точка, а Неделев реализира от 11-е метра.

При тази ситуация пък феновете на ЦСКА проплакаха, а след тях и някои колеги.

Явно БФС трябва да излезе с ясна позиция и да обясни в детайли как точно работи ВАР. По друг начин оплакването ще е вечно, а иначе добре работещата система е обречена да бъде опорочена.

Видяно 17 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.