Ван Гаал с ключова роля за трансфера на Де Лихт в Байерн

0
луис ван гаал матиасх де лихт

Националният селекционер на Нидерландия Луис Ван Гаал е изиграл ключова роля в решението на 23-годишният бранител Матиас Де Лихт да поиска трансфер в шампиона на Германия Байерн Мюнхен. Централният бранител на „лалетата“ премина в редиците на „баварците“ за сумата от 67 милиона евро, като сумата, която Ювентус ще прибере, може да набъбне до 77 милиона.

В първото си интервю с екипа на Байерн, футболистът призна, че по-рано през годината е говорил с Ван Гаал относно бъдещето си, а специалистът му е казал само и единствено добри думи за гранда от Мюнхен.

“В началото на лятото дискутирах с Ван Гаал относно моето бъдеще и той каза единствено добри думи за Байерн. Той похвали философия им и ми каза, че ако отида там, ще се влюбя в клуба“, каза Де Лихт.

Бившият играч на Аякс и на „Старата госпожа“ сподели и очакванията си от работата му с Юлиан Негелсман.

“Той показа, че с него младите хора могат да пораснат и да станат още по-добри футболисти. Аз все още се виждам като такъв и искам да се развивам.“

Видяно 8 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.