Валентич: Искам Ботев да играе като лидер на „Лаута“

0
Азрудин Валентич
Снимка: lap.bg

Азрудин Валентич за първи път ще участва като треньор в дербито на Пловдив. В събота той ще изведе своя Ботев срещу Локомотив на „Лаута“, като за първи път ботевци ще излязат в битката за града и като лидер в елита.

„За първи път ще се играе дерби, в което Ботев излиза като лидер в класирането и като гледам историята се гордея. Много е важно Ботев да играе като лидер, защото за тези точки сме се борили и те не са дошли безплатно“, каза Валентич.

„За мен Локомотив е в топ тройката на България. Те имат криза в резултатите, но не и в играта. Мачът срещу Локомотив няма да е никак лесен, имаме качества да вземем победа, но и едната точка ще е успех“, смята наставникът на „канарчетата“.

„Това е първото ми дерби и мога да обещая, че ще победим, но няма да е коректно спрямо феновете и Локомотив. Това е дерби и всичко е възможно, но аз ще бъда най-щастлив, ако победим“, заяви още Азрудин Валентич.

Неговите подопечни ще искат и да си отмъстят на Локо, след като в последното дерби паднаха на „Лаута“ с 0:6 и записаха най-тежката си загуба в битката за града.

Видяно 12 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.