Валентич: Длъжни сме да играем за Неделев

0
Азрудин Валентич
Lap.bg

Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич сподели своите очаквания преди първия мач с АПОЕЛ (Никозия) от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите. Специалистът наблегна на това, че играчите му имат отговорност към капитана Тодор Неделев, който още не е възстановен след катастрофата и операцията на главата.

„Това е моят първи мач като треньор в европейските турнири и също има напрежение. Имаме много млади играчи, които не са били част от европейски мачове“, започна Валентич.

„АПОЕЛ смениха много играчи и трудно се анализират. Новите им попълнения са 12. Гледали сме техните контроли и се вижда, че са опитен отбор. Но в тези две срещи се надявам, че ще успеем да се справим. Наблягаме на агресията и бързината“, добави още треньорът на Ботев.

„В България няма играч, който да замени Тодор Неделев. Не само като качества, а и като човек. Той е невероятно добър и с добро сърце. Благодарение на него ние ще играем в Европа и имаме отговорност към него. На 25 юли има преглед и тогава ще стане ясно неговото състояние.

Мартин Секулич има качества, но идва от почивка и не е в добро състояние. Вкара два гола срещу Ботев (Враца), но нямах намерение да го пускам толкова рано. Към момента той е нашият основен нападател“, завърши специалистът.

Видяно 3 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.