Букмейкър на месеца
100% до 250лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
250лв за Спорт
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

В Северна Македония: Двама македонци ни поразиха в Скопие

0
Кирил Десподов
Снимка: МКДенес

Северномакедонското издание „МКДенес“ излезе с противоречиво заглавие относно двубоя между техния национален отбор и България: „Факт: Двама МАКЕДОНЦИ поразиха МАКЕДОНИЯ в Скопие“. Медията визира нападателите на ЦСКА 1948 и Лудогорец – Радослав Кирилов и Кирил Десподов, като пише, че и двамата са родени с Пиринска Македония.

„МКДенес“ използва скандално изречение: „Без да оспорват националното си чувство, те прекрасно знаят, че по етнос са македонци, както и техните баби и дядовци, родения в пиринския край на Македония“.

Кирил Десподов е роден в Кресна, докато Ради Кирилов е родом от Симитли. Изданието намесва и Димитър Бербатов, като нарича бившия нападател на „Манчестър Юнайтед“ – „Митко Македонеца“. Материалът завършва с: „Македонците винаги са били и ще бъдат сила във футбола“.

Видяно 10 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.