Уволнение на Куман ще струва 14 млн. евро на Барса

0
Роналд Куман
Снимка: Twitter

Темата с евентуалното уволнение на Роналд Куман от Барселона е доста актуална в последно време. Оказа се обаче, че треньорът е защитил достатъчно добре своите интереси в договора. Така че, ако каталунците се решат на преждевременна раздяла със специалиста, тя ще им излезе солена.

Стана ясно колко може да струва на Барселона уволнението на Роналд Куман като старши треньор.

Както съобщава As, позовавайки се на Esport3, ако договорът с 58-годишния треньор не бъде подновен за сезон 2022/2023, той ще получи 6 милиона евро. Това е сумата, която Куман е платил на Кралския холандски футболен съюз, за да прекрати договора си и да се оттегли от поста старши треньор на националния отбор.

Такива условия бяха описани в двугодишно споразумение между Роналд и бившия президент на каталунците Жозеп Бартомеу. Компенсацията за уволнението на Куман ще струва на „Барселона“ 13-14 милиона евро, независимо кога ще се случи – в близко бъдеще или след удължаването на контракта.

По-рано бе съобщено, че Барселона търси заместник на Куман. Той води каталунците от лятото на 2020 г. Под негово ръководство отборът печели Купата на Испания, завърши на трето място в Ла Лига и отпадна от Шампионска лига на 1/8-финалите.

Превод: Nostrabet


Видяно 10 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.