Урок за живота от Шакил О’Нийл

0

Легендарният баскетболист Шакил О’Нийл обясни какви уроци за живота дава на своите деца. Видимо той не действа по стереотипите на известните спортисти и обяви, че той е богат, но не и децата му. 

Шак има шест деца и неговата мисия е да научи всяко от тях да цени парите, да печели пари сам и да си проправя път през живота.

Той признава обаче, че децата му не са много доволни от това отношение.

„Те са малко разстроени, не разбират много добре какво им говоря. Затова трябва често да им повтарям: Ние не сме богати, аз съм богат!”, сподели легендата.

Състоянието му се оценява на 400 000 000 долара. Той обаче няма намерение да дели тези пари с децата.

„Няма да им дам възможност да използват парите ми, за да прескочат стълбата на живота и да напреднат незаслужено в обществото. Очаквам да завършат училища, колежи и да получат дипломи, които ще им позволят да живеят добре. Само ако някога си помислят за бизнес, който искат да направят, тогава мога да им помогна. Ще съм готов да ги изслушам. Те ще трябва да ми представят идеята за евентуално инвестиране на парите ми, както всеки друг“, добави О’Нийл.

Американецът допълни, че издържа децата си до завършване на колеж, но всяка година намалява парите, които им дава докато учат.

Видяно 28 пъти
Слави Янакиев

Слави Янакиев

Коментирай

Няма коментари.