УЕФА разследва Арнаутович за расизъм

0
Марко Арнаутович
Twitter

УЕФА започна разследване за расизъм срещу Марко Арнаутович. Причината е реакция на нападателя, след като вкара третия гол за победата на Австрия с 3:1 над Северна Македония на ЕВРО 2020.

Арнаутович, чийто баща е сърбин, се разписа в 89-ата минута. След попадението той реагира с гневна тирада, довела до реакцията на капитана Дейвид Алаба, който опита да му запуши устата.

Според медиите Арнаутович е напсувал на сръбски Езджан Алиоски от Северна Македония. В цветущото си изказване Арнаутович е споменал и „албанската майка“ на играча на Лийдс.

Ето как Австрия подчини Северна Македония

На следващия ден Арнаутович се извини, но въпреки това УЕФА го разследва. Както е известно, през 2013 година Европейската футболна централа обяви наказание от 10 мача за доказани расистки и дискриминационни прояви.

Това означава, че ако Етичната комисия на УЕФА признае Марко Арнаутович за виновен, той няма да играе повече на Европейското.


Видяно 21 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.