Турция с нов селекционер до дни

0
щефан кунц

Мъжкият национален отбор по футбол на Турция ще има нов старши треньор, който ще бъде официално представен през следващата седмица. Южните ни съседи са се спряли на доскорошния селекционер на младежкия тим на Германия Щефан Кунц.

Това се случва седмица след поредните незадоволителни игри на Турция в световните квалификации за Катар догодина. „Лунните звезди“ загубиха от Нидерландия с разгромното 6:1, направиха равен с Черна гора и победиха Гибралтар. Играта на турците обаче не е това, което се очаква от състав като техния и футболната федерация е взела решението да се раздели с досегашния селекционер Шенол Гюнеш.

69-годишният Гюнеш бе назначен на поста през февруари 2019-та и изведе Турция на ЕВРО 2020, но там азиатците допуснаха три разочароващи загуби и отпаднаха още в груповата фаза.

 „Договорът все още не е готов, но очакванията ми са да представим Кунц като официален нов треньор в следващите няколко дни“, заяви генералният мениджър на националния отбор Хамит Алтинтоп.

58-годишният Кунц е един от най-добрите немски специалисти в момента. Той спечели Европейското първенство за 21-годишни с Германия през 2017-та, а през 2021 г. направи същото и с 23-годишните национали на „Маншафта“.

Видяно 10 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач