Трябва да се направи генерална промяна във футбола ни

0
табло

Свикнали сме да казваме „тука е така“. Било то за спорт или нещо друго в България. Понеделнишки седмицата започна със софийско дерби между ЦСКА и ЦСКА 1948.

Вече дори на левскарите им омръзна да се шегуват, че „има два отбора с това име“. 

Така и не разбрахме кои са момчетата с число в името, откъде идват, за какво се борят. Освен, че финансовият им благодетел е собственик на efbet и държи да играят предимно българчета.

Явно господинът иска пълната изглагация с безсмисленото съществуване на ЦСКА 1948 да продължи. Или някой вярва в амбициите на 12-ия в класирането.

На свой ред 31-кратните шампиони изписват „гости“ на таблото си, което е видяло повече от всички нас, дори двойно. И докато останалите клубове си играят на евтини номерца и натриване на носовете – господата в Разград продължават да вдигат нивото на своя проект.

Славия

В следващите дни тема ще са националните отбори. 

Вероятно пак ще паднем от някои знайни или незнайни герои. По-фрапиращо е нещо друго, в младежкия национален отбор няма нито един футболист на ЦСКА и Левски.

Преди години при „лъвчетата“ трудно пробиваха деца от други школи, а сега стигнахме до там, че ОБЩО няма нито един представител от грандовете.

После се чудим защо е такова нивото на мъжете и как Джибути са по-напред от нас в ранглистата на ФИФА. Докато в шампионата ни е пълно с интересчийски проектчета, чийто обща фен база се събира в един автобус – футбол в България няма да има.

Шампионът ще е един и същи. На него не му пречат за стадиона, дори се инвестираха безвъзмездни държавни пари. Проектчетата често му полягат, скачат на конкурентите и неудобните.

Останалите тимове ще се чудят кой да е следващият Вилдсхут, който ще трябва да лансират цял сезон, за да може след това с евентуалната му продажба да си вържат бюджата. И така в порочния кръг на посредствеността.

Видяно 27 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.