Трите най-добри дестинации за Бен Симънс

0
бен симънс нба

Гардът на Филаделфия 76 Бен Симънс официално обяви намерението си да играе в друг отбор от тази есен. Австралиецът, който бе избран под номер едно в НБА Драфта през 2016-та, прекара 4 крайно незадоволителни сезона в тима от „Града на братската обич“. Използвам незадоволителни, защото за тези 4 сезона Симънс така и не се научи да стреля.

Да, говорим за играта баскетбол и по-специално за НБА през 2021-ва. В наши времена на мода са хора като Стеф Къри и Трей Йънг, който без проблеми стрелят и вкарват от 20 и повече метра. Бен Симънс не стреля и от боята. Буквално 100% от точките му идват след забивки или поднасяния, което би било ОК за Дуайт Хауърд или Клинт Капела, но не и за 25-годишен разпределител в НБА.

Тук обаче идва въпроса кой би се навил да вземе Симънс, при положение че Филаделфия искат толкова много за него?

Ето и трите топ дестинации, които биха паснали чудесно на австралиеца.

1. Голдън Стейт Уориърс

„Войните“ никога не са крили апетита си към Симънс. Стив Кър би се разделил на драго сърце с Андрю Уигинс, който и без това е един от най-високо платените играчи по неразбираеми за никого причини. Симънс моментално ще получи ролята на малко крило, когато на паркета е Стеф Къри. Обграден от хора като Стеф и Клей Томпсън, Симънс ще може да разбива противниковите защити по същия начин досега, без стрелбата да е проблем. Високият 211 см Симънс ще се впише перфектно и в дефанзнвната схема на Голдън Стейт, тъй като може да пази всичко от 1 до 5 – било то на периметъра или на ниския пост.

Единствените минуси на тази сделка са, че Уориърс ще трябва да включи и младото си крило/център Джеймс Уайзман в пакета с Уигинс и факта, че „войните“ играят в далеч по-тежката и оспорвана западна конференция.

2. Портланд Трейл Блейзърс

Дуо гардове от Деймиън Лилард и Бен Симънс звучи повече от добре за баскетболните фенове в щата Орегон. „Дейм Тайм“ носи Портланд на гърба си вече няколко години, като единствената адекватнта помощ, която получава е от другия гард Си Джей Маккалъм. Бавно, но сигурно, Лилард се превърна в един от най-изкусните стрелци в лигата. Освен това Деймиън е и един от най-експлозвните играчи. Проблемите за Портланд идват когато противниковия отбор реши да дублира Лилард. Именно тук Симънс би се вписал чудесно като втори, а на моменти и първи разпределител, който да накара противниковата защита също да го дублира. С хора като Лари Ненс-младши и Юсуф Нъркич в подкошието, „остриетата“ могат да практикуват бърз баскетбол и да станат един от най-непредсказуемите отбори в нападение.

Минусите тук са горе/долу същите – Филаделфия ще иска поне двама от триото Маккалъм, Ненс и Нъркич, а Портланд също се намира в западната конференция.

3. Бостън Селтикс

Ерата на Дани Ейндж в Бостън приключи, но „келтите“ си остават все така една от най-предпочитаните дестинации за всеки играч в лигата. В щата Ню Ингланд знаят много добре как се правят изненадващи сделки и как да примамят най-добрите играчи към себе си. А и когато погледнеш нагоре и видиш 17-те шампионски банера, нещата придобиват съвсем друго значение. Бостън имат отбор съставен от млади играчи като Джейлън Браун и Джейсън Тейтъм. Като към тях прибавите и по-опитните Ал Хорфорд и Енес Кантер и „детелините“ стават още по-опасни. Липсата на истински разпределител титуляр би била чудесно запълнена от Симънс, който както в Голдън Стейт, и тук би бил заобграден от ефектни стрелци, които да се възползват от освободеното пространство.

Минусът тук е новият треньор Име Удока, който за пръв път ще бъде на горещия стол. Досега нигерецът е бил асистент, но никога старши треньор и ще трябва да се види какви са спецификите му. Бостън ще трябва да се раздели поне с Браун и Джабари Паркър, но пък в източната конференция дуо от Тейтъм и Симънс би могло да донесе дългочаканата вече 18-та!

Видяно 21 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.