Треньорът на Белгия се възхищава на Де Бройне

0
Кевин де Бройне
Снимка: Twitter

Кевин Де Бройне пропусна мача срещу Русия, игра само полувреме срещу Дания, но какво полувреме, и изигра 90 минути срещу финландците в мач, който не решаваше почти нищо.

Не е чудно, че след края на груповата фаза на ЕВРО 2020 не се говори с възторг за Кевин. Той просто не игра достатъчно, за да впечатли всички, а мачът, в който игра най-много, беше без значение.

От друга страна, що се отнася до ефективността на използването на предоставените му минути, Кевин може да претендира за титлата MVP на турнира. Появата му на полувремето напълно обърна двубоя срещу силната Дания, а срещу Финландия той спечели заслужено наградата за най-добър играч на мача, пише sports.ru.

Разбира се, броят на мачовете е най-важното условие за всеки реален претендент за наградата за най-добър играч на първенството, така че всеки път заслуженото предимство е за тези, чиито отбори са стигнали далеч.

Засега Кевин де Бройне е извън тази надпревара, но нивото, което показа в предоставените му минути, подсказва за способността и желанието му да се включи в борбата.

Нека се опитаме да намерим баланс между справедливото възхищение от показаната класа и предпазливостта относно броя на изиграните минути.

Де Бройне не успя да завърши финала на Шампионската лига срещу Челси заради счупена очна ябълка. Кевин претърпя операция и вече се завърна на терена, но това не означава, че е напълно възстановен.

„Не усещам лявата страна на лицето си. Сякаш съм бил на зъболекар и той ме е замразил. Мисля, че нервните ми окончания са сериозно засегнати. Според лекарите пълното възстановяване може да отнеме до 6 месеца. Не е приятно, но най-важното е, че отново мога да играя футбол“, обясни Кевин де Бройне.

Той също така разкри, че по препоръка на лекарите избягва да се бори за топката по време на тренировка: „В началото се страхувах изобщо да влизам в каквито и да било единиборства, но когато мачът започне, съм толкова концентриран, че не мисля за това“, признава халфът.

Де Бройне не се притеснява да се бори в мачовете, макар че борбата никога не е била силната му страна. Но той завърши със силен коефициент на полезно действие, както със спечелени единоборства, така и с подадени точни пасове в мача срещу Финландия. Като цяло досегашният заряд и концентрация на Кевин печелят категорично срещу контузиите.

„Сигурен съм, че гледайки Кевин, никой не би могъл да предположи, че той е опериран и не е играл футбол известно време. Това е просто невероятно и отразява колко добре се грижи за себе си и колко е концентриран в тренировките. Кевин е най-добрият плеймейкър в световния футбол“, възхищава се на своя футболист треньорът на Белгия Роберто Мартинес.

Превод: Nostrabet


Видяно 22 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.