Трансфер на Холанд ще струва 300 милиона

0
Ерлинг Холанд
Снимка: Twitter

Евентуален трансфер на Ерлинг Холанд от Борусия (Дортмунд) може да струва 300 милиона евро, смята футболният агент Фолкер Щрут. Сред неговите клиенти са германските национали Тимо Вернер и Тони Кроос. Според Щрут 21-годишният Холанд ще напусне Дортмунд и Бундеслигата през другия сезон.

„Вярвам, че този трансфер ще бъде осъществен през 2022 година. Холанд има клауза за освобождаване и предполагам, че цялата сума, включително с комисионните за агента и заплатите на футболиста, ще възлиза на 250-300 милиона евро“, каза Щрут за „Шпорт Билд“.

До момента най-скъпият трансфер във футбола е този на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен за 222 милиона евро. Според Щрут немски клуб, дори Байерн, няма шанс за вземе Холанд. Последният щял да реши сам къде да продължи с футбола. „Дори да имаше парите, Байерн нямаше да ги плати. В Германия ще падне небето, ако някой футболист получава 50 милиона евро, коментира Фолкер Щрут.

Видяно 11 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.