Тони Кроос приключи с Бундестима

0 коментара
Тони Кроос
Снимка: Instagram

Един голям футболист обяви днес новина, която никой футболен естет не може да приеме. Всеки играч, обаче сам преценява кога да каже „край“, но по-важно е какво оставя зад себе си. А този, който днес каза „край“, ще бъде запомнен със своето майсторство и трофеи.

Полузащитникът на Реал Мадрид Тони Кроос обяви края на кариерата си в националния отбор на Германия.

„Изиграх 106 мача за Германия. Няма да има друга. Наистина бих искал да имам 109 игри, за да добавя европейската титла към колекцията си, бих дал всичко за това.

Отдавна взех решение да напусна след Еврото. Отдавна ми беше ясно, че няма да отида на Световното първенство по футбол през 2022 г. Искам да се съсредоточа изцяло върху целите си в Реал Мадрид през следващите няколко години. Освен това като съпруг и баща искам да бъда до съпругата си и трите си деца“, написа Кроос в личния си Instagram.

„За мен беше чест да нося тази фланелка толкова дълго време. Направих го с гордост и страст. Благодаря на всички фенове за подкрепата, благодаря на критиците за мотивацията.

Искам да изкажа големи благодарности на Йоги Льов. Той ме направи играч на националния отбор и световен шампион. Той ми се довери. Отдавна пишем заедно историята на успеха“, каза още Тони Кроос.

Кроос играе за националния отбор на Германия от 2010 г. насам. Като част от отбора той печели Световната купа през 2014 г.

Превод: Nostrabet


Видяно 23 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.