Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Томаш иска да покаже на своя учител, че е научил урока си

0
Александър Томаш
Снимка: lap.bg

Ученик излиза срещу своя учител в треньорския занаят на „Лаута“ днес. Начело на Локомотив (Пловдив), Александор Томаш ще иска да покаже на наставника на Черно море Илиан Илиев, че е научил урока си, след като именно при варненеца Томаш направи първите си треньорски стъпки преди дванайсет години.

Тогава Сашо бе още футболист и си бе уредил изгоден договор с кипърски клуб. Илиан обаче буквално го свали от самолета с примамлива оферта за Берое. Сашо му каза, че ще приеме, но при едно условие – да има право след всяка тренировка да обсъжда с Илиан защо са тренирали точно това и да е свободен да изразява мнение след всяко занимание и мач за играта. Илиев прие, давайки си сметка, че Томаш има амбицията и желанието един ден не само да бъде треньор, но и да успее в този труден и инфарктен бранш, в който стола ти постоянно се клати и винаги ходиш с оставка в джоба. Поне в България. 

Какво е научил Томаш от Илиан за една година под Аязмото, само може да гадаем, но Сашо търпеливо следваше своя план. Натрупа опит в елита с Верея и Берое, мина и през Банско, Локомотив (ГО) и Етър във втория ешелон, а сега се радва на най-успешния си треньорски период и уверено води „черно-белите“ нагоре.

До този момент Локото има 6 победи, равен и две загуби, и заема пето място. Със същия актив е и Черно море, като според естетите двата тима са сред шестте най-добри у нас, и като резултати, и като стилни продукции. Любопитно е също, че днес един срещу друг излизат един от най-силните домакини и един от най-силните гости.

Локо е спечелил и четирите си срещи в своя дом, с голова разлика 6:2. „Моряците“ пък извън Варна взеха три победи и изгубиха само веднъж, и то по нелеп начин от ЦСКА. Със сигурност и Томаш, и Илиев се познават добре и едва ли има с какво да се изненадат, въпреки че ще опитат с някои тактически уловки. По-вероятно е обаче изпълнението на поставените задачи от страна на футболистите, концентрацията и по-малко допуснатите грешки да определят крайният победител в треньорския дуел между ученик и учител.

Видяно 105 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.