Томас Тухел показа какъв голям човек е

0
Томас
Снимка: Twitter

Тези, които се интересуват от футбол, познават Томас Тухел като успешен треньор. Но това, което направи той извън футбола, ни дава представа какъв голям човек е всъщност.

Старши треньорът на Челси Томас Тухел е помогнал на икономка, която се е грижила за дома му в Париж, преди да напусне Пари Сен Жермен.

През 2018 г., когато германецът пое ръководството на отбора, той нае икономка от филипински произход. Постепенно Тухел научава за житейските проблеми на жената.

Оказва се, че тя не разполагала с пари, за да плати сърдечната операция на детето си. Тогава треньорът решава да покрие всички разходи по лечението.

Няколко месеца преди да напусне ПСЖ, Тухел разбира, че жената мечтае да се завърне във Филипините и да се събере със семейството си. Преди да напусне отбора през декември 2020 г., германецът прави щедър подарък на икономката си – купува й къща в родната й страна.

Превод: Nostrabet

Видяно 7 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.