Тодор Неделев ще играе с каска тип Петър Чех

0
Ботев Пловдвив Тодор Неделев
Източник: Официален сайт на Ботев Пловдив

Халфът на Ботев Пловдив и националният отбор по футбол Тодоро Неделев продължава да се възстановява след операцията на главата. 29-годишният пловдивчанин получи мозъчно-черепна травма преди месец, когато автобуса с родните национали катастрофира в Тбилиси. Там той претърпя сложна операция и прекара две седмици преди да бъде транспортиран със специален самолет до България, където да продължи възстановяването си в домашна обстановка.

Към този момент все още не е ясно кога точно полузащитникът ще поднови тренировки, но когато това стане, Неделев ще бдъе със специална защитна каска на главата. Тя ще бъде по модел на легендарния чешки вратар от близкото минало Петър Чех, който претърпя тежка травма на главата през 2006 г. Чех игра всеки мач до края на бляскавата си кариера с каска на главата, която покрива всички норми на ФИФА.

Такава ще бъде и съдбата на Тодор Неделев, но специалното приспособление по никакъв начин няма да пречи на Тодор да изпълнява футболните си дейности на терена.

Видяно 7 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.