Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Тервел Пулев се би мъжки, но изгуби

0
Тервел Пулев
Снимка: lap.bg

Тервел Пулев се би мъжки в своя 17-и мач на професионалния ринг. В крайна сметка обаче коравият българин отстъпи пред славния руснак Сергей Ковальов на галавечерта в Калифорния. Това бе и първата среща на най-добрия български боксьор в полутежка категория след повече от една година.  

Последната среща на Тервел до този момент бе през януари миналата година, когато победи намибиеца Викапита Мероро в Танзания. Последният двубой пък на Кавальов, който е с 3 месеца по-млад от Пулев, датираше от 2 ноември 2019 година, когато изгуби с нокаут от мексиканеца Канело Алварес и сдаде пояса на WBO в лека-тежка категория. 

Първи рунд

Сергей Ковальов започна активно. Тервел Пулев пробва дясно кроше. Размяна на леви прави удари. Успешен десен прав за Тервел. Размяна на удари. Десен прав удар вкара Пулев. Ковальов вкара дясно кроше. Два десни удари в тялото на Тервел вкара руснака. 

Втори рунд

Размяна на удари на двамата боксьори от началото на рунда. Дясно кроше вкара Тервел. Ново точно люво кроше на Пелев. Десен прав на Ковальов. Нова сериозна размяна на удари. Ляв прав на Тервел Пулев. Сергей Кавальов вкара тежко дясно кроше. Тервел вкара ляво кроше, но и получи удар.

Трети рунд

Ляв прав на Тервел Пулев и 31:17 точни удари от началото на двубоя в полза на българина. Ляво и дясно кроше спряха в главата на Тервел. Сергей Ковальов показа признаци на умора. Нов ляв прав за руснака. Първите 3 рунда са дадени в полза на Ковальов с 10:9.

Четвърти рунд

Тервел Пулев заигра отлично с крака. Размяна на удари на двамата боксьори. Сергей Ковальов вкара удар в тялото на българина. Руснакът бе по-активен. Дясно кроше на Тервел Пулев. Сергей Ковальов вкара десен прави дясно кроше.

Пети рунд

Активна работа на Тервел Пулев. Ляв прав на Пулев. Десен ъперкът и ляв прав на Тервел. Ковальов опита атаки в тялото на Тервел. Мощна размяна на удари. Кроше на Тервел попадна в целта. Двамата боксьори вкараха по едно ляво кроше. 

Шести рунд

Сергей Ковальов се опита да диктува темпото. Българинът контраатакува успешно. Успешна комбинация десен и ляв прав за Тервел. Кецовете на Сергей Ковальов се развързаха и съдията нареди на екипа му да ги вържат, след като прекъсна за малко двубоя. Тервел изчакваше удобен момент за добра атака. Тервел вкара десен удар в тялото. 

Седми рунд

Боксьорите се хвърлиха в здрава битка и размяна на удари. Тервел вкара ляв прав. Ляво кроше вкара Пулев. Българинът се активизира. Точен ъперкът на Тервел малко преди гонга. 

Осми рунд

Тервел вкара ляв прав в главата на Ковальов. Пулев заигра по-смело в атака. Руснакът вкара ляв прав в главата на българина. Пулев успя да пласира ляв ъперкът. Ляво кроше на Тервел се размина с главата на Ковальов. Дясно и ляво кроше разклатиха руснака. 

Девети рунд

Дясно кроше на Тервел Пулев попадна в целта. Точен ляв прав на българина, но после получи ляво кроше. Пулев вкара дясно кроше. Тежка размяна на удари в предпоследния рунд.

Десети рунд

Двамата боксьори заиграха много внимателно и търсеха атаки от дистанция. Тервел вкара ляв прав. Ляво срещу дясно кроше. Тервел удари тежко Ковальов, но това не бе достатъчно и съдиите определиха руснака за победител в мача. 

       

Видяно 58 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.