Тери: Абрамович промени Челси, дори и храната стана по-добра

0
Джон Тери
Снимка: Twitter

Бившият капитан на Челси Джон Тери се изказа много ласкаво за собственика на клуба Роман Абрамович.

„Русия е прекрасна, има невероятни хора. Освен това тази страна ни даде най-добрия собственик на клуб в света и винаги ще ви бъда благодарен за това. Имаме голям късмет, че Роман е собственик на Челси“, каза Тери.

„Да спечели Шампионската лига в Москва през 2008 година, щеше да е нещо наистина специално. За съжаление, не се получи, но съм благодарен на съдбата, че постигнахме това през 2012 г., а сегашните играчи повториха успеха през миналия сезон. Надявам се, че това е зарадвало собственика на клуба и феновете. Така че все още обичам Русия“, допълни Тери.

„Знаете ли, в моята младост преди Роман тренирахме на най-лошите игрища, на най-лошата база и ядяхме от най-лошата храна. За да стане Челси топ клуб, трябваше да дойде някой като Абрамович. Затова казвам, че той е най-добрият възможен собственик. Роман винаги е бил готов да инвестира честно и открито в клуба, дори в малките неща. Когато идваше в базата и виждаше, че храната не е достатъчно добра, той казваше: „Добре, нека да наемем италиански готвачи и да направим пастата както трябва, да въведем ред в храната. Затова казвам, че той е най-добрият възможен собственик“, каза още бившият футболист.

„Роман все още прави много за клуба. Хората се питат защо Челси печели трофеи година след година. Това е благодарение на Роман Абрамович. Особено съм горд, че Челси беше първият клуб, който получи такива възможности благодарение на него. Роман е много умен човек. Във финансово отношение е напълно наред. Ако можеш да купиш всеки клуб в света, защо да не купиш най-добрия отбор от най-добрия град според мен? И това, разбира се, е Челси на „Фулъм Роуд“. И преди него в Челси имаше добри спомени, но наследството на Роман ще живее вечно. И със сигурност се надявам той да остане начело на клуба още дълго време“, каза още Джон Тери пред Okko.


Видяно 12 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.