Тази Бразилия може да бъде спряна само с гранатомет

0
Неймар
Снимка: Twitter

Бразилия излиза днес срещу Хърватия за поредна победа и класиране на полуфинал, което ще бъде най-нормално нещо с оглед на представянето на двата тима. На този Мондиал играчите на Тите са убедителни, играят страхотен футбол и побеждават категорично, а Неймар преодоля травмата и е познатият лидер, вдъхновител и обединителна фигура.

Футболната мощ и класата на кариоките са толкова големи, че е трудно човек да си представи, че могат да бъдат спрени по пътя към върха точно от „ватрените“, които са като едно увяхнало цвете в Катар.

Ако това беше война, бихме казали, че е възможно „златистите“ да бъдат свалени с гранатомет, но понеже е футбол, на терена виждаме, че те унищожават съперниците с интелект, умения и финес.

Още преди световното прогнозирах, че Бразилия е фаворит за шестата рекордна Купа и с продукциите си кариоките непрекъснато доказват, че правят всичко по силите си да я вдигнат.

Нещо повече. Този отбор на Бразилия не само, че няма слабо място, но и доставя наслада дори на всеки скептик с изумителния си футбол, който на моменти сякаш граничи със съвършенството.

Разбира се, тук е важно да отбележим, че на финали на Шампионати на панетата сме виждали отбори, които също впечатляват, но някъде на полуфинала или на финала приказката им няма щастлив край.

Сега обаче едва ли Бразилия ще допусне това и няколко поколения играчи ще успеят да зарадват нацията. Визирам Тиаго Силва, който играе последните си срещи за тима, по-опитните Алисон, Каземиро, Неймар, Маркиньос и Рафиня и по-младите, но вече завършени играчи в лицето на Лукас Пакета, Едер Милитао, Ричарлисон, Винисиус Жуниор и Родриго Гояс, които са призвани в следващите години да съхранят бразилската доминация.


Видяно 19 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.