Тази Бразилия е призвана да върне Купата у дома

0
Бразилия
Снимка: Twitter

Започва ли Световното първенство по футбол, Бразилия винаги е фаворит за трофея, тъй като все пак това е отборът, който е рекордьор по спечелени Световни купи – пет. Така че турнирът в Катар няма да направи изключение за очакванията от Бразилия, а подопечните на Тите ще имат и огромен стимул да развалят една прокоба.

Те не успяха да вдигнат Купата в последните четири Шампионати на планетата, които бяха спечелени от европейски тимове, а историята показва, че досега два пъти на пет поредни Мондиали бразилците не са завършвали първи.

Първият път беше преди първия им триумф през 1958, а втория – между третата и четвъртата им Купа. Сега обаче Бразилия има солиден отборен потенциал и баланс в състава, с който да не допусне за трети път да остане на сухо в пет поредни Световни.

Наставникът на кариоките разполага с качествени изпълнители за два, че и за три отбора, които играят във водещи клубове в най-силните първенства на Стария континент – Англия, Италия, Испания и Франция.

Вратарите, защитниците и особено нападателите пък с основание стряскат всеки съперник и дават възможност на Тите да прави успешни ротации, които са неизменна част от такъв турнир, и които ще позволят на „златистите“ да играят по един и същи начин, без значение кои футболисти са на терена.

Обективно погледнато тази Бразилия има всичко, за да стъпи на световния връх. Тази Бразилия несъмнено си е извлякла и поуки от грешките на предни първенства и знае какво да направи, за да не ги повтаря. Тази Бразилия на жадните за най-значимия успех във футбола Неймар, Тиаго Силва, Маркиньос, Каземиро, Винисиус Жуниор, Алисон Бекер и сие просто е призвана да върне Купата у дома.

Видяно 28 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.