Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Световното в Катар може да започне ден по-рано

0
Катар
Снимка: Twitter

Световното първенство по футбол в Катар може да започне на 20 ноември, а не на 21 ноември, както е обявено по програма. ФИФА разглежда вариант, при който мачът между домакините и Еквадор да се играе ден по-рано от предвиденото.

Очаква се решение по предложението да се вземе в близките няколко дни, като то трябва да бъде подкрепено от президента на световната футболна централа Джани Инфатино и ръководителите на шестте континентални организации.

От страна на официалните представители на Катар и тези на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) има вече изразена подкрепа за подобно решение, а в преговорите участват и лица от футболните федерации на Катар и Еквадор. Ако бъде прието подобно решение, Световното първенство по футбол ще започне на 20 ноември, неделя.

По сегашната програма първият мач на шампионата трябва да бъде този от група „А“ между Нидерландия и Сенегал и да се играе на 21 ноември от 13:00 часа местно време. Катар и Еквадор също са в група „А“ и трябва да се срещнат в 19:00 часа в същия ден. Заради провеждането на Мондиала през есента, още преди няколко години ФИФА реши да съкрати състезателните дни на турнира на 28 от обичайните 31. Това се наложи най-вече заради сгъстения цикъл от мачове на европейските клубове.

Тъй като и Катар, и Еквадор имат минимален брой футболисти, играещи в Европа, това развързва ръцете на ФИФА за изтегляне на старта на шампионата с ден напред. При всяко положение обаче финалът на турнира остава на 18 декември.


Видяно 15 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.