Съдът отказа да впише решенията от Извънредния конгрес на БФС

0
борислав михайлов
Снимка: lap.bg

Два състава на Софийски градкси съд са отказали да впишат в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел решенията от Извънредния конгрес на Българския футболен съюз, който се състоя на 12-ти октомври в София.

За това алармира Димитър Бербатов чрез профила си във Facebook. Припомняме, че в средата на миналия месец Борислав Михайлов бе преизбран за президент на родната футболна централа на мероприятие, на което журналисите не бяха допуснати до Зала 1 на НДК и след като стана ясно, че МИхайлов не е получил нужния брой гласове, за да спечели. Въпреки това, от БФС не видяха нищо нередно в случилото се.


„Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Три футболни клуба – ФК „Балкан Варвара”, ФК „Венци” и ФК „Русокастро”, обжалваха тези решения поради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса“, се казва в съобщението на екипа на Димитър Бербатов.  

„Ведно с това БФС още крие протокола от конгреса, което затвърждава съмненията, че протоколът може да бъде фалшифициран.“

„Фактът, че правният консултант на БФС (сериозна адвокатска кантора) не е подала основния документ, необходим за това вписване, показва, че съдържанието на протокола е причина за сериозни притеснения от страна на БФС“, пише още в съобщението.

Видяно 10 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.