Стойчо: Смених Йомов, за да не паднем

0
ЦСКА
Снимка: lap.bg

Треньорът на ЦСКА обясни защо е сменил Георги Йомов с Амос Юга четвърт час преди края на мача с Бодьо/Глимт. Стойчо Младенов каза, че направил смяната, тъй като виждал, че не могат да спечелят мача, но поне да не го загубят.

„Перфектно изигран тактически мач срещу добре научен отбор, който се гради четири години. Имахме нашите шансове, както и те. Късметът ни избягваше, а може би ни липсваше и по-навременната нагласа за топката. Особено през второто полувреме започнахме да ставаме по-бавни“, заяви Младенов.

„Промених схемата, защото в определен момент изгубихме средата на терена. Има правило – когато не може да спечелиш, не трябва да губиш. Силата и скоростта не бяха ефективни. След като видяхме, че не можем да спечелим мача, не трябваше да го губим. Затова и направих тази смяна на Йомов“, коментира Стойчо Младенов след 0:0 с Бодьо/Глимт в мача от Лигата на конференциите.

Видяно 10 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.