Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Заради цяла България Стоилов трябва да остане в Левски

0
Станимир Стоилов
Снимка: lap.bg

Снощи станахме свидетели на поредния фарс и поредното дъно в българския футбол. На терена в Разград Лудогорец и Левски сътвориха футболен спектакъл, в който по-добрият отбор победи с 3:2. За жалост единственото хубаво беше показаното с топка в крака от играчите на двата отбора. Водещите български съдии Ивайло Стоянов и Георги Кабаков, който отговаряше за ВАР, бяха на коренно различно ниво. Допуснаха редица грешки, с които помрачиха празника. Повечето грешки, както винаги в мачове на Лудогорец, бяха в ущърб на противника на шампионите. Но това не е най-лошото.

Най-лошото се случи след мача. Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви, дали официално или не, че напуска футбола ни и България. Погледнато мащабно това е просто още един човек, който за жалост не иска да остане в тази територия, която отдавна не е държава. И не иска да остане в този футбол, който отдавна е далеч от истинския, далеч от честността и справедливостта. Но тръгването на Мъри ще бъде знаково и ще отчая всеки нормално мислещ човек.

Защо ли? Защото през последните няколко месеца Стоилов показа, че ако се трудиш и вярваш в това, което правиш, независимо, че си в България можеш да успееш. Можеш да градиш без да са нужни много пари, можеш да се развиваш без да си зависим. Можеш да успееш в държава, в която всичко е направено да пречи на нормалните хора. Можеш да успееш във футбол, който в последните 10 години е направен всякак да печели само един отбор. И всякак само един собственик да има комфорт да прави каквото си иска безнаказано.

И ако Стоилов остане да работи в Левски и в България, ще даде надежда на хората. Надежда, че и те могат. Ако са упорити, трудолюбиви, целеустремни и с ясен план. Ако се опитват да създадат нещо хубаво. Въпреки всичко и въпреки всички.

Обратно – ако Мъри напусне Левски и футбола ни, ще бъде ясен знак. Всеки един средностатистически човек ще си каже: „Ето, дори Станимир Стоилов успяха да откажат“. Стоилов, който има милионна „синя“ армия зад гърба си, бе доведен до гняв и отчаяние и желание да си тръгне. Е, щом могат всячески да съсипят него, защо да не могат да съсипят всеки друг човек.

Затова Стоилов е длъжен да остане. Да даде надеждата, която е така нужна на хората. Да бъде този, който да покаже, че тук може да се прави нещо. Въпреки управляващите футбола и държавата, въпреки хората с парите, въпреки всякакви зависимости и всякаква друга помия, която се излива всекидневно. Въпреки всичко в България може да се успее. И може би футболът е нещо съвсем просто, но е показателно за целия живот и цялата държава. Футболът е отражението, което ни показва дали можеш с труд да постигнеш нещо или ако не си с много пари, то тогава си никой и всеки може да те мачка.

Мъри, остани и докажи, че в България все още може да се гради. Въпреки всякаквите дерибеи, които управляват футбола ни и държавата ни вече толкова много години.

Видяно 385 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.