Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Стоичков: Чувствам се виновен за Марадона

0
Христо Стоичков
Снимка: Twitter

Родната и световна футболна легенда Христо Стоичков направи емоционална изповед, в която сподели, че се самообвинява, че не е отделил Диего Марадона от хората, довели до смъртта на великия аржентинец на 25 ноември 2020 година.

Той също така за пореден път подчерта, че е поддържал близки отношения с Дон Диего. Самообвинявам се, че не го отделих от „лешоядите“. Винаги съм казвал, че са „лешояди“. Но тъй като не настоявах достатъчно за това, заради приятелството, което имахме. Понякога си седя вкъщи и си мисля: Няма ли какво са направиш? Чувствам се малко виновен. Имах възможността да бъда до него. Вбесяваха ме да гледам тези, които бяха с костюми и вратовръзки. Тези типове го накараха да се чувства самотен. Диего никога не се е дистанцирал от своите приятели, започна Камата.

Имах всички възможни негови телефони номера. Много пъти сме разговаряли. Последният беше на 2-3 февруари 2016 г, когато го поканих на мача за 50-годишния ми юбилей. След това на 8 февруари лично ми се обади за рождения ми ден. Оттам нататък така и не успях да се свържа с него. Винаги беше заспал, уморен, играещ футбол или на разходка. Тогава за последен път го чух”, продължи носителят на “Златната топка” за 1994 г.

Вижте, аз се запознах с Диего през 1990 г. Оттогава до последния ни разговор на въпросния 8 февруари, никога не сме се карали помежду си. Държал съм му груб тон, но той винаги ме е толерирал. Той също е говорил с мен, когато съм грешал. Двамата тръгнахме от скромни квартали и постигнахме много. Ние, като футболисти, трябва да бъдем ясни. Някои ме обичат, други не. Но какво значение има? Тези, които не ме харесват, няма да пият кафе с мен, каза още той.

След загубения от Аржентина финал на Мондиал 2014 очите ми се напълниха със сълзи. Знете ли защо? Бях на “Маракана” и видях Лионел Меси целия почервенял… Казах си: “Това не е той”. Забелязах нещо различно. Ако тогава бяха спечелили Мондиала, представям си как Диего щеше да бяга надолу по трибуните, за да слезе и да обиколи целия терен. Той беляза живота на всички ни и ценя много това, че му бях приятел в продължение на много години. Виждал съм го да страда толкова много. Вижте, знаете ли какво…Нека почива в мир”, завърши Камата.


Видяно 12 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.