Стив Кър застава начело на националния отбор на САЩ по баскетбол

0
стив кър

Наставникът на Голдън Стейт Уориърс Стив Кър ще наследи своя ментор Грег Попович на поста старши треньор на националния отбор по баскетбол на САЩ. Петкратният НБА шампион като играч и трикратен първенец като треньор ще заема поста в периода 2022-2024, а решението бе оповестено вчера от управляващия директор на мъжкия национален отбор Грант Хил.

Асистенти на 56-годишният Кър ще бъдат Ерик Сполстра (треньор на Маями Хийт), Марк Фю (треньор на колежанския отбор на Гонзага) и Монти Уилямс (треньор на Финикс Сънс). В момента „Дриймтийма“ е воден от легендата на Сан Антонио и НБА Грег Попович. 72-годишният гений ще се оттегли от поста след Световното първенство по баскетбол през 2022-ра, което е насрочено за септември и октомври.

Кър и новият щаб ще имат „задачата“ да класират и спечелят Щатите на Мондиала през 2023-та и Олимпийските игри в Париж през 2024-та.

Видяно 19 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.