Стеф Къри потроши още един рекорд

0
стеф къри нба

Ако по някакво странно стечение на обстоятелствата сезонът в НБА е прекратен днес, то няма никакво съмнение кой ще бъде избран за Най-полезен играч на лигата. Да, това е Стеф Къри. Трикратният шампион на НБА и двукратен MVP играе по свой собствени правила и не спира да изумява с всеки изминал ден и мач.

Доказателство за това е победата над Бруклин Нетс от последната нощ. Голдън Стейт Уориърс взеха тежкото си гостуване на считания за най-голям фаворит на изток, а през втората част нещата дори бяха грозни. И виновник номер едно за това е №30. Къри наниза 9 тройки срещу „мрежите“, което бе негов 37! мач с отбелязани поне 27 точки зад линията за три. Никой друг играч в историята на НБА няма двуцифрен актив в тази графа.

Но това не бе единственият рекорд, който американецът обстреля вчера. Къри подобри рекорда на Джеймс Хардън за най-много отбелязани тройки в рамите на една календарна година. През 2019-та „брадата“ наниза 297 тройки, а вчера Къри го задмина и вече има 299. А най-скандланото е, че до края на 2021-ва остава още месец и половина.

Видяно 8 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.