Станимира Петрова приключи с Олимпийските игри в Токио

0
станимира петрова бокс токио 2020
Снимка: lap.bg

Една от най-добрите български боксьорки Станимира Петрова приключи участието си на провеждащите се Летни олимпийски игри в Токио рано-рано. Българката претърпя загуба в откриващия си мач от втори кръг чрез неединодушно съдийско решение 3:2 в полза на колумбийката Яни Кастанеда.

30-годишната ни националка влезе силно в мача, но към края инкасира мощно кроше, което я разклати и съдиите дадоха първия рунд в полза на южноамериканката. Във втората част Петрова диктуваше дистанцията и темпото на игра и успя да пласира няколко добри попадения, които ѝ осигуриха рунда с резултата 3:2.

Така третата част щеше да определи и крайния победител. Двете се втурнаха в атаки и отстрани изглеждаше така, сякаш многократната евро-шампионка владееше инициативата благодарение на по-добрата си транзиция от защита към нападение и обратно.

Това обаче не бе отчетено от хората край ринга и те отсъдиха победата на Кастанеда, която продължава напред в трети рунд. По-късно днес на ринга в Токио ще се качи и единственият ни представител при мъжете Даниел Асенов.

Видяно 28 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.