Станимир Стоилов: Целите са титла и групи на евротурнирите

0
левски станимир стоилов
Снимка: lap.bg

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде официална пресконференция преди първото тренировъчно занимание на „сините“ и началото на подготовката за идния сезон. „Мъри“ говори за целите на отбора през задаващата се 2022-2023 кампания, като любимецът на синята публика вдигна сериозно летвата – шампионска титла и участие в групите на Лиагата на конференциите.

„Целите за новия сезон са високи – шампионската титла и групите в европейските турнири. При нас целите винаги трябва да са високи. Класиране в евротурнирите трябва да бъде винаги цел за Левски. Знаем каква е ситуацията, но не трябва да търсим оправдания“, започна Мъри.

Днес стана ясно, че Левски ще започне подготовката за новия сезон с 10 нови попълнения.

„Няма други нови футболисти. Нямаше да взимаме десен защитник, ако Драган Михайлович беше останал. Казах, че можем да си позволим едно попълнение най-много. При нас трябва да има баланс между напускащи и пристигащи. Под никаква форма не мога да нарушавам финансовия баланс на клуба. Напускащите са равнопоставени на влизащите“, добави Стоилов

„Трябва да се стремим да надграждаме от миналата година. Далеч сме от нашите възможности. За мен е много по-важно да избегнем фалит. Притеснявам се моите играчи да не са си повярвали, че това е максимумът на техните възможности. Когато човек си слага сам спирачки, не е добре. Всеки един от играчите повиши представянето си на терена и оттам феновете също са доволни“, добави треньорът.

Той сподели какво се случва и с договорите на Димитър Костадинов и Здравко Димитров:

„За Здравко и Митко не се е променило нищо. Те са играчи на Левски и има запитвания към тях от български отбори. Единствено със Септември можем да направим компромиси, защото с тях сме партньори. В първия отбор скоро няма да ги видите на терена, докато аз съм треньор“, категоричен бе Стоилов.

„Ако има възможност, нашето желание е вторият ни отбор да играе в Б група. Ако не ни разрешат, ще опитаме да стигнем до Б група чрез В група. При нас всички става тромаво и бавно. Топузаков ще е старши треньор на отбора“, допълни Мъри.

Видяно 11 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.