Спартак (Вн) зимува на върха във Втора лига

0
Спартак Варна
Снимка: Facebook

Варненският Спартак ще зимува на върха във Втора лига, при това с мач по-малко. Дотам се стигна, след като Хебър и Етър направиха 1:1 в дербито от XXII кръг в Пазарджик.

Живко Петков изведе тима на Николай Митов напред в 19-ата минута, но в 62-рата минута Ловре Кнежевич изравни и донесе точката на водения от Веселин Великов тим. Любопитно е, че две минути преди гола за гостите, те бяха останали с 10 души, тъй като Радослав Апостолов получи червен картон.

Спартак е лидер с 45 точки, втори е Хебър с 44 точки, а трети – Етър, също с 44, но с по-лоши показатели в срещите с пазарджиклии. Четвъртото място се заема от Миньор (Перник) с 41 пункта.

Според регламента първите три отбора в крайното класиране влизат директно в efbet Лига, а четвъртият излиза в бараж срещу 13-ия от елита.

За последно Спартак (Варна) игра при майсторите през сезон 2008/2009, след който изпадна във втория ешелон.


Видяно 34 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.