Южна Африка може да приеме Купата на африканските нации вместо Камерун

0
купа на африканските нации

Изпълнителният комитет на Африканската футболна конфедерация определи Южна Африка като втори вариант за домакин на предстоящото издание на Купата на африканските нации. Турнирът е предвиден за началото на 2022-ра година и по план трябва да се проведе в Камерун, но в през последните седмици в африканската централа са разтревожени от липсата на напредък в в организирането на състезанието.

Шефовете на африканския футбол са разтревожени главно от факта, че някои от съоръженията в Камерун все още не са пригодени за надпреварата, която е предвидена да започне на 9-ти януари. В някои френски и африкански медии дори се появиха слухове, че има вероятност първенството да бъде отменено, но от Афрканската футболна конфедерация отрекоха да е разисквана подобна възможност.

За последно Камерун е бил домакин на надпреварата през 1972 г., когато участие в нея взимат едва 8 отбора. Южна Африка пък разполага с далеч по-модерн инфраструктура, която може да покрие нуждите за провеждането на подобен форум. Именно там се проведе и изданието на турнира през 2013-та.

Видяно 11 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.