Най-новият букмейкър е вече в БългарияСпорт Бонус: 30лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ + до 300лв Нов Клиент
ВХОД
РЕГИСТРАЦИЯ

София приема Лигата на нациите по волейбол през 2022 година

0
България
Снимка: Facebook

София ще може да аплодира отново Цветан Соколов и компания, тъй като ще е домакин на следващото издание на Лигата на нациите и ще приеме едни от най-добрите отбори в мъжкия волейбол между 21 и 26 юни 2022 година. Заедно с българската столица домакини на турнири при мъжете ще бъдат още пет града, а именно Отава (Канада), Бразилия (Бразилия), град Кесон (Филипините), Осака (Япония) и Кемерово (Русия).

В столицата ни ще дойдат отбори като Бразилия, световният шампион Полша, САЩ, Сърбия, Канада, Иран и Австралия. Преди домакинството си България ще играе в Отава между 7-и и 12-и юни, а след София ще пътува за мачовете си в Кемерово между 5-и 10-и юли.

Събитието през 2020 година е завръща под новия динамичен формат, в който отборите се състезават в групи от по осем тима по време на предварителната фаза. Този формат ще даде възможност на феновете и зрителите да се насладят на най-доброто от международния волейбол и да видят всичките си любими суперзвезди отблизо и в действия.

Всеки отбор ще играе по 12 мача прези трите седмици от груповата фаза. Осемте тима ще имат по четири мача всеки в продължение на шест дни на надпреварата – от вторник до неделя. Общият брой на мачовете от груповата фаза ще бъде 96. 

Видяно 13 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.