След Стойчо нищо няма да е същото, а ЦСКА трябва да мисли за бъдещето

1
Стойчо Младенов
Снимка: lap.bg

Стойчо Младенов се нагърби с твърде много в ЦСКА през последните месеци и логично поредното му приключение на „Българска армия“ приключи.

Лошото е, че сега въпросите са много повече от отговорите.

Нека се замислим – колко треньора вече си тръгнаха и по каква причина – заради вмешателство в работата им. И да Стойчо не е Мъри. Станимир Стоилов няма собственик, който вади пари над главата си, а единствено главен акционер.

В ЦСКА обаче има човек, който вади пари и очаква резултати насреща. Да, те в последно време не бях добри и това е защото връзката между треньор и ръководство се скъса. Именно за това призна Младенов на дългата си пресконференция във вторник.

Стойчо обаче не си поплюва и не е по мълчанието. Някак в последно време пое твърде много удари, защото „червените“ го превърнаха в човека всичко в Борисовата градина.

Той коментираше съдиите, ситуацията в БФС, ситуацията със стадиона и какво ли още не. Всичко това с денонощната си работа по тактиката за мачовете и всичко останало от реалната му треньорска дейност. Сега кой ще върши всичко това? 

Рядко някой от собствениците излиза и дава обяснение на ситуацията в клуба. Сега обаче е наложително това да се случи, независимо кой ще бъде назначен на поста старши треньор. Някой трябва да поеме отговорност, защото напускането на Екзекутора на Ливърпул може да бутне плочката в доминото и всичко да се срине накуп за изключително малко време.

Показателно е, че Младенов си тръгна след победа, навръх рождения си ден. След себе си обаче остава един отбор, който е далеч от съвършенството и много повече въпроси от отговори. Едва ли обаче някой ще се нагърби с тяхното разрешаване, а на „Армията“ треньорите ще се сменят през няколко месеца, както беше до сега.

Видяно 24 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.

Един коментар

Коментирай
  1. Stoyan Rusev
    Пискам сълза