Сираков, назначи Живко Миланов за треньор на Левски и не му се меси

0
Наско Сираков
lap.bg

Дойде време мълчанието и дипломатичните изявления в Левски да спрат. Неяснотата около Джоузеф Диксън, надеждите, свъзрани с него и мечтите за едно безоблачно бъдеще на „сините“ трябва да останат на заден план, тъй като никой не вярва вече чудеса. Дори Диксън да е имал почтени намерения, има бюрократични и административни изисквания, които не позволяват на Столична община и други държавни институции да ударят веднага подписи върху документи и бизнесменът да започне да строи, за да си избие въпросните милиони, които смятал да налее на „Герена“.

Така че, ако наистина Сираков има план „Б“, нека да го приложи веднага, защото Левски закъснява със селекцията, защото Левски няма отбор, а първенството чука на вратата. План „Б“ всъщност е ясен и след като няма друга алтернатива, Левски ще продължи по познатия начин от миналия сезон. С лимитиран бюджет, едни от най-ниските заплати в елита и отбор, който участва на олимпийския принцип. Тъжна гледка за „Герена“, тъжна за клуб със свято име и велика история, какъвто е Левски. Но това е самата реалност, предвид липсата на солиден спонсор към днешна дата и задълженията, които „сините“ изчистват ежедневно.

С оглед на създалата се ситуация Наско Сираков трябва веднага да назначи Живко Миланов за старши треньор, да не му се меси и да го остави да работи на спокойствие. Така Живко ще има стимул за професионалния изява, след като разбере, че се ползва с доверието на ръководството. Защото сега той води едни тренировки с една малка група, без да е наясно дали ще продължи на „Герена“ и кои от тези играчи ще останат. Живко и повечето футболисти тренират под напрежение, защото подозират, че ако случайно до дни рогът на изобилието се изсипе на „Герена“, по-скоро те са пътници.

Само че по всичко личи, че „златната река“ още няма да потече върху земята на Левски. Затова Левски трябва да си има треньор и футболисти, които са приели предложените условия. След като бъде назначен наставник, той ще си направи селекцията според оскъдния бюджет и ще има време в следващия месец да обиграе в контролите един състав, да заздравява синхрона между отделните линии в движение и да убеждава подопечните си в своите виждания, за да ги пресъздават те на терена.

Вижте защо треньор напусна Левски 

А най-хубаво би било, да се надгради, дори и малко върху основата от миналия сезон. Защото тогава се видя, че в Левски има перспективни негови юноши и по-опитни такива кадри, готови да воюват за свещената кауза на клуба.

Но, ако на „Герена“ и тази седмица я карат, както през целия този месец, времето за сглобяване на що годе приличен отбор драстично ще намалява.

Видяно 121 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.