BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

„Сините“ вече разполагат с атомна атака

0
Станимир Стоилов
Снимка: lap.bg

С привличането на Роналдо вече може да се каже, че Левски отговори на две условия на Станимир Стоилов – отборът да има по-мощна атака и селекцията да е завършила до средата на юни на 90 процента, за да имат време попълненията да се приспособят към новата обстановка и да се интегрират към състава.

Разбира се, едва ли още за старта в Европа и в родното първенство „сините“ ще са в оптимална форма, но времето ще работи за тях и развитието им като отбор, в който задължително трябва да се впишат новите.

Засега обаче индикациите са повече от добри и показват, че е по силите на Левски да надгради и да запише силен сезон, защо пък не и по-успешен от предишния.

Тук е важно да уточня, че „сините“ фенове не бива да се съмняват в качествата на Роналдо, предвид това, че има скромно игрово време през тази година. Според кулоарна информация причините нападателят, който има мачове и в бразилският елит, да се появява по-рядко на терена, са извън футбола.

По-важно е, че качествата на Роналдо са безспорни и затова Мъри е настоявал категорично този трансфер на всяка цена да бъде реализиран. А, когато треньорът се казва Станимир Стоилов, и той толкова много настоява даден играч да дойде на „Герена“, никой не бива да се съмнява в избора му.

На пръв поглед е ясно, че 14 футболисти ще спорят за титуляри в Левски, който в зависимост от силата и качествата на своите съперници, ще продължи да залага основно на 4-3-3 или 3-5-2.

На вратата Николай Михайлов изглежда сигурен, по бековете Анте Блажевич и Цунами – също. За място в сърцето на отбраната пък се конкурират Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап, но и тримата могат да бъдат едновремнено на терена в зависимост от тактическата постройка.

В средата на терена за три места ще спорят Андриан Краев, Филип Кръстев (приемаме, че ще остане и този сезон под наем), Илиян Стефанов, Георги Миланов и Ивелин Попов, а в атака Мъри ще разполага с Уелтон, Роналдо и Билал Бари. Последните трима обаче не са единствен вариант, защото като нападатели могат да бъдат използвани също Попов, Миланов и Стефанов.

Най-хубавото нещо е, че след като постави основата на един перспективен Левски, сега Мъри разполага както с обигран и балансиран състав, така и с повече опции. А относно големите очаквания на левскарите, разумът все пак изисква те да мислят и прагматично, защото понякога големите очаквания водят и до огромни разочарования.

Единственото, което има значение е, че Левски е поел по правилния път, стъпка по стъпка върви нагоре и носи радост и удоволствие на своите верни привърженици. Всичко това предполага, че би трябвало да има резултати и в предстоящия сезон.


Видяно 2579 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.