10LV Inbet

„Сините“ гонят зрелищна победа

0
Роналдо
Снимка: lap.bg

Левски излиза за първия си мач през своята вярна публика през този сезон и няма друга алтернатива, освен да спечели срещу Спартак (Варна). Трите точки ще бъдат първи за „сините“ и ще внесат увереност и настроение в тима преди завръщането на европейския терен другата седмица.

След загубата на старта на сезона обаче Левски не само трябва да победи новака, но и да го направи със съдържателен и резултатен футбол, за да зарадва дори и най-капризния си привърженик и да покаже, че онези посредствени десет минути в началото на второто полувреме срещу ЦСКА 1948 са били някаква случайност.

Не е трудно да се предположи, че подопечните на Станимир Стоилов ще се стремят и към зрелищна победа, тъй като тя евентуално би им вдъхнала още повече вяра в собствените сили преди първата битка с ПАОК. От своя страна Стоилов няма да пази играчи за предстоящата европейската изява, а и не е редно, тъй като сезонът тепърва започва и не може да се говори за умора.

Ще бъде интересно да видим дали Роналдо ще открие головата си сметка и как ще си взаимодейства със своя сънародник Уелтон в атака. В средата на терена пък се очаква Георги Миланов да бъде познатия лидер, от който ще идва креативността, а Филип Кръстев, и особено Илиян Стефанов да се върнат към най-добрите си дни. На новия си временен пост – отляво в защита, ще се изяви Хосе Кордоба, а отдясно в отбрана новото попълнение Жереми Петрис ще получи възможност да докаже, че Мъри е направил правилен избор с него.

Като цяло обаче трите точки са най-малкото, към което ще се стреми Левски. По-важно ще е да се види дали слабостите от първия двубой, допуснати в контрола върху топката, граденето на атаките и техния завършек са отстранени и дали Левски е готов да побеждава, след като убеждава с играта си на терена. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.