Швед подписа с Левски

0
левски
levski.bg

Шведският бранител Ноа Сонко Сундберг е най-новото попълнение в редиците на столичния гранд Левски. 25-годишният защитник е парафирал за 2.5 години със „сините“, като договорът му влиза в сила от 1-ви януари следващата година.

Ето какво съобщиха от клуба:

„ПФК Левски“ подписа договор със защитника Ноа Сонко Сундберг. Контрактът със шведския футболист влиза в сила на 1 януари 2022 г. и е за срок от 2,5 г.

Той е роден на 6 юни 1996 година в Стокхолм (Швеция). Юноша е на „АИК“ (Стокхолм), с който подписва първия си професионален договор през 2014 година. С екипа на родния си тим изиграва 29 мача и вкарва 2 гола. През 2016 година е преотстъпен на друг шведски тим – „Сундсвал“, с чийто екип изиграва 51 мача и вкарва 4 гола. От 2018 година е собственост на „Йостерзунд“ записвайки до този момент 77 мача с 5 гола.

Ноа Сонко Сундберг има 21 мача и 2 гол за юношеския национален отбор на Швеция до 17 години, с който печели бронзовите медали на Световното първенство през 2013 година в ОАЕ. Защитникът записва и 14 мача за националния отбор до 19 години и 4 мача за националния отбор до 21 години. От октомври 2020 година е национал на Гамбия – родината на неговата майка.

„ПФК Левски“ приветства с добре дошъл на „Герена“ Ноа Сонко Сундберг и му пожелава много щастливи мигове със синята фланелка“.

Видяно 24 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.