Ще ги настигнем, ама само да си починем

0
бОяна бфс
Снимка: Lap.bg

„Как ще ги стигнем американците?“

Безсмъртният Тодор Колев отдавна е задал този тежък и суров въпрос, който вече няколко десетилетия граничи с химерата и утопията. През 2022 г. българският футболен фен продължава да се пита „Кога и как ще стигнем европейците?“ Американците няма какво да ги гоним. Тях „сокъра“ не им е сила, нищо че е няколко нива над нашия. Но какво да правим със съконтиненталците ни? След седмица-две големите първенства се завръщат по телевизорите и отново ще гледаме истински футбол само на малкия екран.

Рецептата за настигане е изключтелно проста – с много работа и с адекватна власт. И в обществото, и във футбола. Спортът в България през последните 30 години заприлича на разграбен и занемарен двор, в които чат-пат избива някое красиво цвете, но нищо повече.

Дюкенс Назон ЦСКА Македония ГП Брадли де Нойер

БФС е синоним на неадекватност и корупция, това е ясно и на малките деца. Решенията на футболната ни централа се взимат предимно на маса, с обилна софра и пълни чаши. Въпросните момчета от 16 години разправят, че те са единствените радетели и деятели за доброто на футбола у нас и винаги прехвърлят вината върху клубовете, чийто пък президенти през годините неизменно са членове на Изпълкома на БФС. Объркващо, нали?

Венцеслав Стефанов

В същото време президенти и „финансови благодетели“ постоянно се оплакват как държавата не им помага, как няма стадиони и осветление, как само дават милиони левове за издържка и не печелят нищо. Хммм, двоумя се да ги съжалявам ли или да им дам бизнес съвети. Или пък да им издигна паметник?

Гриша Ганчев

Защо обаче през 2022 г., едва три кръга след началото на новото първенство, евроучастниците ни отново започват да пискат от натоварена програма и искат отлагане на срещи? Миналата година това бяха Лудогорец и ЦСКА, сега хорото поведоха Левски. Как бе, хора? Кажете на нас глупавите и смотаните… Какви са тия подготовки и футболисти, които не могат да изиграят два мача в рамките на 72 часа? Какви сте вие, бе? Нали се водите за професионални клубове? Да играете мачове с Ливърпул, Ювентус, Реал Мадрид, Барслеона, Манчестър Юнайтед… Ами вие играете с ПАОК, Македония Гьорче Петров и Шамрок Роувърс и след това не може да се възстановите за мега дербита със Славия, Арда, Ботев Враца и Хебър.

Борислав Михайлов

Несериозно е! Още по-несериозно е оправданието, че трябва да влезнем в обувките на „евро представителите ни“ и да им осигурим най-голям шанс за по-предно класиране в Европа! Царе сме в това да бъдем уж съпричстни и да правим компромиси и може би затова правим равни със Северна Македония и с Гибралтар. Или и това го забравихме бързо-бързо…

Кирил Домусчиев

Та, да! Ще ги стигнем европейците. Само да отдъхме още ден-два, че много сме уморени. В крайна сметка и утре е ден, не бързаме за никъде.

Видяно 22 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.